Arkiv - Linker

 

Astronom

Knut Jørgen Røed Ødegaard

 

Astronom Jeg formidler astronomi gjennom media, nettsider (som denne) og foredrag. Jeg har vært daglig leder for Solobservatoriet på Harestua og leder for Norsk Astronomisk Selskap.

For øvrig interesserer jeg meg for alt som er spektakulært i naturen og da har vi mye å velge mellom i Universet. Forskningen min går på Universets heftigste og mest energirike stjerner. Disse eksploderer i hypernovaer som kan grille og sterilisere en hel galakse!

Siden 1999 har jeg jobbet mye med formidling av astronomi og kan sees på TV og høres på radio når det er noe spennende på gang. I 2003, 2004 og 2008 ledet jeg meget store arrangementer i Frognerparken i Oslo i forbindelse med den store solformørkelsen 31. mai 2003, Venus-passasjen 8. juni 2004 og solformørkelsen 1. august 2008. I 2004 fikk jeg dessuten årets kommunikasjonspris for innsatsen for å spre informasjon om rommet. Fra 2011 har jeg med midler fra Sparebankstiftelsen DNB NOR formidlet himmelbegivenhetene som finner sted i Norge frem til 2015. Ansatt på Naturfagsenteret 2011-august 2012.

Se også kontaktinfo på starship.no.

 

 

Telefon: 992 77 172 (mobil)
Epost: knutjo@astroevents.no

 

NB! Jeg har dessverre ikke kapasitet til å svare på spørsmål i forbindelse med skoleprosjekter.

 

Gammaglimt - Universets voldsomste hendelser. En fare for livet på Jorden?

Beregningene bak stjerneutvikling og varsling av farlige gammaglimt

Stjerneutvikling - fra støv til supernova

Universets tyngste stjerner Universets mest ekstreme stjerner Starbursts, hypernovaer og kulehoper

Publications / Publiserte artikler

Bilder av Anne Mette Sannes